söndag 30 december 2012

MacGyverkund

MacGyverkund (best. -en. pl. -er) är den sortens kund som oavsett hur lång kö det är i butiken tar en nummerlapp och otåligt väntar på sin tur genom att vanka fram och tillbaka nära kassan och högljutt sucka.

När han väl betjänas, märk väl att MacGyverkunden alltid är en man, inleder han sitt ärende med "Det var inte enkelt att koppla in/installera XXXXX (Digital-TV, E-postadress i mobilen, nummerpresentatör m.m.)" snabbt följt av ett "Men jag löste det så här..." varpå en lång utläggning kommer om hur MacGyverkunden gått till väga. Det är en mycket detaljerad beskrivning och påminner ofta om det tillvägagångssätt som instruktionsboken beskriver, dock har en MacGyverkund aldrig läst något så simpelt som en användarhandbok.

MacGyverkund in action.

MacGyverkunden har också kommit på nya moment i installationsarbetet som för ett otränat öga kan verka fullständigt meningslösa, så även för en expert. De arbetsmoment som däremot behöver utföras har MacGyverkunden krånglat till så att han ska känna sig extra nöjd med sig själv, när han trots lödande/hammarslag m.m. fått allting att fungera.

Efter denna utläggning frågas ofta MacGyverkunden av expediten om det är något han behöver hjälp med, en dum fråga då en MacGyver kund aldrig behöver hjälp. Istället böjer han sig fram över disken och kollar själv på expeditens datorskärm och retoriskt frågar "Men allt ser bra ut på mitt abonnemang nu, va?" Ett jakande svar får MacGyverkunden innan han tackar för sig själv och lämnar butiken, lite nöjdare över tillvaran än han var när han klev in och helt ovetandes om att han inte ens kollade på sin egna kundbild i datorn utan på den tidigare kundens.

Bäst just nu: Hemmagjord glögg, Camilla kom igår ikväll till mig och Nooshi med mycket god glögg och trevligt sällskap. Vi satt till en bit över midnatt och fikade med Tracy Chapman på Spotify som bakgrundsmusik, mycket trevligt!