fredag 15 juni 2012

Mycket ungt i nya Sekotidningen

Sekotidningen skriver idag om det beslut jag bloggade om från LO-kongressen under rubriken Ta hand om de otryggt anställda.

Klicka på artikeln för läsbar text.
Förutom att jag är väldigt noga numera med att inte säga LO-medlemmar om medlemmar i ett LO-förbund, och att mina citat är lite lustigt ihopklippta så att saker som inte hör ihop tycks sägas i ett andetag, tycker jag att det är kul att tidningen mer och mer på sista tiden skriver om unga och deras arbetssituation. På insändarsidan i detta nummer har även SSU Skåne ett inlägg om ojämstäldheten i LO-ledningen, även om jag inte håller med dem i sak är det bra att unga tar plats i fackföreningspressen.

I det senaste numret är det också en intervju med Ida Huzelius från kriminalvården som var ombud på LO-kongressen, ett långt reportage om nattstädarna på Cinderella och om hur de kör "sten, sax, påse" om vem som ska torka nästa spya, en insikt i hur de otryggt anställda på vägarna jobbar med farliga arbetsuppgifter m.m. Med risk för att låta tjatig; kul med mycket ungt i Sekotidningen!

Bäst just nu: Jag tycker fortfarande att det är kul att Mats Siljebrand (FP) kallade mitt inlägg imorse om sociala klausuler för "brandtal" och ändå höll med om vad jag sade... Min eld kanske inte är störst i Sverige.