söndag 26 juni 2011

Midsommar i Nykvarn

Det finns två helger om året som jag redan året innan vet var jag vill spendera, den ena är nyårshelgen och den andra är midsommarafton. Sedan barnsben har jag varje år sett fram emot de tillställningar som ordnats hos familjen Weichert, i år var inget undantag. Det blev en precis lika härlig och traditionell midsommarhelg som jag hade hoppats på.

Efter sedvanlig åktur för alla barn och vuxna karlar med Björns traktor ut på blomsterplockning var det dags att klä stången.

Christian fick välja nubbeglas först och dök som en hök på äggkoppen som för dagen hade förärats ett hedersamt uppdrag...
Så fort vi hade satt oss vid bords delades häftet med nubbevisor ut till alla myndiga midsommarfirare, som traditionen lär inleddes allt med favoriten "Lindholmaren". Den har i vårt sällskap fått sitt namn efter min far som på värdparets bröllop hela kvällen hade skrålat samma korta men koncisa rad;
"Vad blåser det för vind idag? Bräääänviiiind!"
Det blev dans runt midsommarstången till tonerna från en trubadur med akustisk gitarr, det blev en slitsam femkamp som gav mig ordentlig träningsverk dagen efter och det blev långa samtal i en vedeldad badtunnan till långt in på småtimmarna.

Självklart lekte alla stora och små barn "Burken". Här gömmer jag mig som sista man reda för att försöka "burkafri" och tvinga Christian till en ny omgång som räknare, det gick så där... ;)
När gitarren kom tillbaka till festen var det en nästan magisk känsla som infann sig, självklart sjöng vi falskt och självklart kunde vi inte alla texter men det blev både Cornelis Vreeswijk och Bruce Springsteen som vi försökte efterapa med vårt skrålande, innan det var dags för Robert Broberg och Ebba Grön. När "Die Mauer" spelades hade jag i och för sig redan hamnat i badtunnan men var ändå så pass nära att jag, en tyst och stilla natt, kunde sitta under stjärnorna och höra festens skratt... För att anspela på en annan sång vi gav oss på under kvällen!

Camilla
Lollo
Det var verkligen en supertrevlig helg och tack alla inblandade, särskilt tack till värdparet Ann och Beera samt till Lollo och Camilla för att ni dels stod ut med mig och Christian dagen efter och dels för en riktig kanonmidsommar med många skratt! Det är synd att man alltid glömmer bort att ta kort när festen kommit igång ordentligt.


Bäst just nu: Mario Party! Jag, lillebror Oscar och Fredrika har de senaste dagarna återupplevt de glada dagarna när spelkonsolen Nintendo 64 var det häftigaste som fanns. Som vanligt är det Alexander "Luigi" Lindholm som samlar flest stjärnor!