torsdag 26 maj 2011

Citat från tok(s)tan

Jag har i såväl min yrkesroll som i min politiska roll den oerhörda fördelen att träffa nya människor dagligen. De två senaste dagarna har jag pratat med några som jag skulle vilja citera.

Den första personen träffade jag under en dörrknackning som Socialdemokraterna i Södertälje genomförde i tisdags, han var prydligt tatuerad från topp till tå och förbannad på regeringen:
"Jag svär att vi har en skitregering, min kompis blev skjuten med nio skott och är nu förlamad från bröstet och ner, han får ändå inte parkera på handikapsparkeringen, fast han ansökt tre gånger. Jag tror så mycket på Socialdemokraterna att jag röstade på dem förra gången fast jag satt häktad..."
Jag försökte värva honom som medlem men han skulle tänka på saken. Den andra personen jag skulle vilja citera är en kund som fick dubbla fakturor på ett abonnemang och som dessutom hade autogiro, jag lovade att lösa problemet för henne och återkomma snarast. En vecka senare (i tisdags) hittade jag lappen och ringde kunden:
"Jag förstår att du haft mycket att göra senaste tiden. Tack för hjälpen i alla fall, nu har du min röst fixad... Hahaha!"
Det tog ett tag innan jag förstod att hon kunde koppla mig till Socialdemokraterna och anspelade på att jag genom att stryka en faktura och ge henne kompensation för det strul hon utsatts för skulle ha köpt hennes röst till partiet. Lustigkurre.

Den tredje personen jag skulle vilja citera är en elev från IVIK-programmet på Wendela Hebbe-gymnasiet som idag, när jag hade en presentation om demokrati och Södertälje kommun för dem frågade:
"Alexander, man vet att Socialdemokraterna vill hjälpa människor, men vad vill Moderaterna? Vad gör de? Varför finns de här?"
Det var svårt att inte le åt frågan och ännu svårare att försöka svara opartiskt på frågan, jag trasslade in mig i ett resonemang om ekonomiska intressen i samhället men tror att jag fick Moderaterna att framstå som ett girigt parti för företagsägare, och de var ju inte meningen...

Bäst just nu: Små stugor ute på landet där man kan vara ostörd. Klev in i en sådan i natt och min ena kamrat utbrister "Fyfan vad kommunistiskt!" för tydligen är det bara kommunister som sitter i små röda stugor ute i skogen och diskuterar äldreomsorg och annat kommunrelaterat. Jag föreslog att vi skulle träffas på en båt istället men det var tydligen bara maffian som träffades så. Röda stugor is the shit!