torsdag 28 april 2011

Yilmaz - den omaskerade hämnaren

För nästan exakt en månad sedan, kvällen innan vi valde Håkan Juholt till partiledare, satt vi ett gäng SSU:are på arbetarekommunens expedition efter ett möte och dröjde oss kvar till klockan med råge passerade midnatt. Vi nådde de kreativa timmarna med en överdos koffein i kroppen och dessutom med alla de möjligheter som finns på en arbetarekommuns expedition. Jag vet inte riktigt hur vi knäckte den briljanta idén att göra ett kampanjmaterial om en könsneutral äktenskapslagstiftning; vad jag minns är att jag spelade Ulf Lundell-låtar för Gabriel Blomberg och Abraham Halef och att Gabriel i sin tur satt och ritade medan vi pratade om hyss vi hade gjort på expeditionen tidigare. På något sätt fick vi fram detta material på Anders Lago och Yilmaz Kerimo i alla fall:


 Massproduktion var inte svårt att åstadkomma när partiet leasar en färgkopiator som duger åt NASA och vips hade vi en hel famn av nytryckta affischer att sprida. Vad man ska komma ihåg är att detta är under tid då Länstidningen spekulerat i att det skulle finnas någon sorts spricka mellan Yilmaz Kerimo och Anders Lago, därför kan även SSU:arnas material ses som en kraftig dementi på den ryktesspridningen, citatet "Du är min och jag är din, och kärleken förde oss samman!" kommer självklart från en Ulf Lundell-text.

Dagen efter skulle både jag och Gabriel vara ombud på den extrakongress där Håkan Juholt skulle komma att väljas till ny partiledare men det blev ingen skönhetssömn. Inte nog med att vi kom hem sent efter att ha släppt av ett exemplar av våra stolta affischer i Yilmaz brevlåda, jag blev även tidigt väckt av en arg ombudsman som inte gillade vårt bus. På tåget upp till Stockholm börjar det sen ringas i både min och Gabriels mobil något överjävligt. Det var Abraham som ville veta vad han skulle säga till Länstidningen (som tydligen fått nys om vårt material...), det var Länstidningen själva som ringde för att de ville veta vad vi menade och det var Yilmaz som förklarade att han var lyckligt gift och inte intresserad av Anders på det sättet. Yilmaz hade även lyckats med konststycket att faxa vårt material till säkerhetspolisen som potentiellt hot, han har uppenbarligen missat hela "Make peace not war"-hysterin.

Distriktskongress 2011.
Så under påskhelgen kom då hämnden. Jag fick en påskhälsning i form av ett MMS föreställande mig i en ovanlig pose samt med Maria Rohammars handväska hängande över ena axeln. "Haha, den använder vi ett pressmeddelande... Glad påsk!" svarade jag men märkte sen hur det började rassla in SMS i min mobil och alla såg ungefär ut så här: "Har du också fått en påskhälsning från vår ordförande?" Det dröjde ett tag innan jag förstod att Yilmaz skickat samma påskhälsning till stora delar av Södertälje arbetarekommun... Jag känner ändå att vårt affischmaterial vinner på stilpoäng men nu ligger bollen hos mig att hitta en ännu bättre kontring, I keep you posted!

Bäst just nu: Dyra kopieringsmaskiner på expeditionen som gör verklighet av drömmar... ;)