onsdag 29 december 2010

2+2 för elbowing

Jag har blivit dissad på både det ena och andra sättet av tjejer. Jag har dessutom under mina många år på isen som hockeykrigare fått ta emot hårda smällar från alla dessa grabbar som är mycket större än mig. Men på juldagen var jag med om både den fetaste dissen jag någonsin upplevt och den slugaste armbågstackling jag någonsin tvingats ta emot.

Förfesten hade spårat ur från att vi, jag och fem polare, lugnt suttit runt ett bord och konverserat om samhället med en turordningslista över vems tur det var att välja låt på Spotify; till ett rövarslag där vi låg i stora högar medan vi grymtade och shootade alkohol.

Brent Seabrook demonstrerar på
Patrick Thoresen hur man sänker
någon med en armbåge.

I detta tillstånd kommer jag och Salsa till krogen Stanleys och hittar in på dansgolvet. Salsa ser två söta flickor och börjar dansa bredvid den ena och jag glider upp bredvid den andra. Utan förvarning eller ögonkontakt tar damen närmast mig det säkra före det osäkra och skickar, ytterst medvetet, upp en vass armbåge i mitt ansikte. Jag vet inte vad hon hört eller vad hon sett tidigare men den signalen gick inte att misstolka. Hade jag inte varit snabb och parerat så hade jag haft en bra mycket mer sned näsa, nu fångade jag smällen med kindbenet istället... Ett "nej" hade varit att föredra.

Bäst just nu: Djurgårdens IF! Slog upp LT idag på jobbet och såg att Djurgår´n var i stan för uppvisning och gästspel på Templet. Jag lyfte luren och och bokade upp lillbrorsans kväll med detsamma. Nu hemkommen efter en skön 2-1-seger känns det verkligen som en bra kväll. Det blir guld i år, minst!
För första gången på tio år stod jag i en hockeyklack.
Det var riktigt härligt att se järnkaminerna på isen dansa
till ramsan; "Den som inte hoppar är gnagarsvin!"