onsdag 29 september 2010

Om hemliga möten och CH Hermanssons rum

Jag lever i en dröm och är lycklig med vad jag gör. Det må vara för att jag har semester nu och verkligen kan göra precis vad jag önskar men det kan också vara så att det jag håller på med när jag inte har semester är precis samma sak som jag väljer att göra dagar som igår och idag och imorgon och dagen efter det och hela helgen och…

Igår när jag vaknade vid 11-tiden dröjde inte många minuter innan jag fick det skummaste mail jag någonsin fått.
Alexander,
vi ska ha ett (hemligt) möte - vi är ett gäng mediamänniskor som har tröttnat på hur agendan sätts åt höger hela tiden. Vi har ett möte ikväll 19.00 - skulle du hinna komma in till stockholm?Jag messar dig också för att kolla. Tror det kan blir ett riktigt bra möte.
X
Eftersom det uttryckligen var ett hemligt möte ska jag inte gå in på vilka som var där, vem som kallade eller vad som planerades. Jag var minst sagt konfundersam om vad jag hade i ett sådant gäng att göra, nog för att jag läser mycket tidningar men jag vill inte kalla mig för mediamänniska av den enkla anledningen. När jag ringde upp fröken som hade kallat varkade hon själv vara tveksam till min funktion på mötet men småningom fick jag ett sms med det korta meddelandet;
Ok, men kom gärna ikväll 19:00 till Nalens källare. Du lovar inget genom att komma!
Jag hann ifrån ett möte med valanalysarbete för SEKO Stockholm och kom i tid. Väl på plats möttes jag av unga, pigga, fräscha och framgångsrika mediamänniskor. Där fanns bloggare, författare, journalister, partianställda (både från Vänsterpartiet och Socialdemokraterna) och folk med allmän kommunikationskunskap. Som jag sade under presentationsrundan; "Hej, det är jag som är det fackliga alibit för gruppen..." Underbart befriande diskussioner ägde rum och jag mådde som en kung när jag åkte hem med ett ganska sent pendeltåg. Jag hoppas jag kallas fler gånger samt att de gillar mina inlägg i debatterna.

Vänsterpartiets kursgård Syninge, där jag befinner mig just nu, i CH:s rum.
Imorse ringde klockan vid fem. Jag drog mig upp mot Stockholm där jag fick skjuts den sista biten till Syninge kursgård, det gamla bolsjeviknästet i Norrtälje. Hela dagen har jag grottat ner mig i den planeringskonferens som SEKO Stockholm genomför här. Jag placerades lyckligtvis i gruppen för näringspolitisk verksamhet där vi försökt vända och vrida på vår tidigare verksamhet och försökt brainstorma fram nya idéer till hur vi ska förhålla oss till de olika politiska partierna samt till hur samverkan med det Socialdemokratiska Arbetarepartiet ska fördjupas så att SAP ännu tydligare för fackföreningsrörelsens talan och vi får lättare att mobilisera medlemmar till partiet. Jag skulle kunna sitta här i en vecka och bara få gräva fram nya idéer ur huvudet medan den facklig-politiska samverkan stärks men imorgon är det hemfärd och hela helgen håller jag kurs för unga LO-medlemmar, fackets grunder. Sjukt kul det också!

Nu är jag nyss inramlad på mitt rum efter ett riktigt avkopplande bastubad och ett glass rött i det gemytliga rummet utanför bastun där värmeljus lyser upp och stereon spelar Nationalteatern. Sade jag att livet var härligt?

CH Hermansson håller låda.
Alla rum här har egna namn och här i "CH Hermansson-rummet" består bokhyllan endast av böcker från CH Hermanssons penna. Här finns att läsa; "Kapitalister I - Monopol", "Kapitalister II - Storfinans", "Koncentration och storföretag", "Sverige i imperialismens nät", "Vänsterns väg", "År av nåd", "Minnen", "Ägande och makt", "Monopol och storfinans - de 15 familjerna", "Företagens makt och makten över företagen", "Kommunister - första boken", "Kommunister - andra boken" samt den bok på 132 sidor som jag snart kommer att ta med mig till sängen och förhoppningsvis läsa klart; "Socialism på svenska - Om behovet av realistiska utopier". Rubriken känns i alla fall aktuell idag. Men frågan är, vem som bor här orkar läsa allt detta? Hur länge bor folk här? Och varför är alla böcker signerade av självaste CH Hermansson?

Bäst just nu: Några av de som är med här jobbar inom kriminalvården och har sjukt många roliga berättelser därifrån. En mer "oskyldig" står nedan.

Fånge 1: Ska du rösta?
Fånge 2: Ja, på moderaterna.
Fånge 1: Är du pantad, det blir maxstraff, maxstraff, maxstraff... det är inte bra för oss kriminella.

---------------------------------------------------------

P.S. Borde inte använda ord jag är osäker på och undrar om jag nyss gjorde rätt när jag publicerade inlägget. Hur använder man ordet "konfundersam"? När jag googlade ordet blev jag ännu mer osäker... Har mest sett det som ett annat ord för "förvirrad".