tisdag 10 augusti 2010

De riktiga vännerna samt Martin och Ingeborg

Det är kul med alla Facebook-vänner man har, vissa är så goda vänner att man helst byter sida av vägen om man möter dem IRL på en trottoar. Andra har man en svag aning om att man någon gång träffat på en utbildning eller demonstration men eftersom man har 87 gemensamma vänner vill man inte neka dem. Dessutom är man ju ändå vän med de där andra som man inte vill kännas vid.


Sista tiden har jag börjat få vänförfrågningar från människor jag absolut inte träffat, vissa utseenden kommer man ihåg, men återigen är det de 87 gemensamma vännerna som får mig att klicka på acceptera. Nyligen fick jag en vänförfrågan från en Ingeborg Estridis. Men det var ingen partivän, i alla fall har vi inga partivänner gemensamt, Tage Gripenstam är enda politiker jag känner igen bland hennes vänner. En brokig skara av gamla hockeypolare, klasskamrater, krogvänner och annat löst folk utgjorde våra 10 gemensamma vänner. för en gångs skull tänkte jag ta reda på vem som hört av sig, jag fick inte en enda träff på Google och när jag mailar mina gemensamma vänner har jag fått svaren:

"Jag har inte en aning vem hon e......."

"Hahahahaha jag tror det är nån brud från Blombacka...`? Eller...? Nobody knows but everyone is friends with her.... Ahahahaha, ska ta bort henne. "

"Tja! haha, nej jag har ingen aning om vem det är! hon har blivit vän med flera av mina andra vänner också, jag tänkte mest att det kanske var nån gammal skolkamrat man hade glömt bort!"

"Ingen aning, hon har lagt till massa folk från Södertälje såg jag, verkar jävligt mysko. Fan va kul om ingen vet vem de är..."

Nu sitter jag bara och väntar på att hon ska nå 1000-vännerstrecket, Salsa-Jonas var hennes tionde vän och jag hennes 86:e, nu närmar hon sig 200 stycken. Säger kanske lite om våra sociala medier. Jag hoppas att jag är en del av ett expriment som kommer presenteras på SVT i något debattprogram.

Bäst just nu: Att Martin och Sofia fortfarande inte är vänner på Facebook. Sofia hade en galen idé om att hon bara skulle vara vän med sina närmsta, "riktiga", vänner på Facebook. Vilket exkluderade Martin som hon gått i samma klass som och som tillsammans med mig och Sofia bildade det södertäljebaserade Killingängsgänget och organiserade Percy Tårar-kvällar. Därför nekade hon hans vänförfrågan, TVÅ GÅNGER(!), innan ångesten kom över henne och hon efter några drinkar hemma hos mig för några veckor sedan ville ringa Martin och be om ursäkt. Det hela blev en väldigt komisk tillställning och jag tror inte att någon av dem kommer våga på klicka på "Lägg till som vän"-knappen igen. Därför har jag, och för att jag är ond, använt vänförslagsfunktionen ikväll...


Här är Salsa-Jonas, Sofia, jag och Jill hemma hos Martin 2007, men han får inte vara med på bild, bara riktiga vänner får det... "Har ni fest eller?"